Nokian Navigate North 2016 de week...

De bestemming is geen geheim meer, de route is gereden, de strijd gestreden... Maar in gedachte nog in de kou van zweden, Noorwegen en Finland.. Met het hart in de grote familie van rijders..  Nokian Navigate North, een belevenis. http://navigatenorth.nl/

een kleine samenvatting..

start navigate north

Nadat we de rijders uitgezwaaid hadden, mijn bagage bij Piet in de auto mocht, de foto's van de start, uitgezocht, bewerkt en verstuurd waren naar de back office,was het ook voor ons zover. De kriebels zaten er heel de dag al, en wanneer het vliegtuig taxiet, en uiteindelijk opstijgt is ook ns avontuur echt begonnen.

een sterk staaltje back office

een sterk staaltje back office

De Dakar wagen (een van de vele bezienswaardigheden op het festival terrein van vertrek)  biedt mogelijkheden voor jong en oud

De Dakar wagen (een van de vele bezienswaardigheden op het festival terrein van vertrek)  biedt mogelijkheden voor jong en oud

even een laatste poetsbeurt voor vertrek

Van het mooie zonnige Nederland naar de serene stilte van het wit besneeuwde vliegveld van Trondheim... Opgehaald door de eerder gearriveerde mannen eb een eerste blik op mooi Noorwegen. Een biertje, wat puntjes op de i met de foto's en de dag is voorbij... Op naar morgen en de aankomst van de auto's...

Zondag

Na een nacht waarbij we leren, dat in sommige hotels de kussens tegen een warm bedlampje aangelegd worden, waarin ik weet dat geconcentreerde siroop echt aangelengd dient te worden... 

Waar door een omlegging van de route uit veiligheidsoverwegingen de rijders plotseling 'iets'vroeger aankomen.. Daar sta je dan,vroeg, te weinig slaap  direct uit bed gesprongen, make-uploos en paraat.Samen met Karin de mannen op te vangen.  In een hotel waarin Audrey Hepburn niet zou misstaan.. De gezichten, de gezelligheid en saamhorigheid na zo'n tocht.. weergaloos.. tijd voor een .. hazeslaapje voor de rijders, want het team heeft voor de middag nog een mooie extra puntenrit bedacht langs de brugen van Trontheim..

Waar de rode loper reeds uitligt..

Waar de rode loper reeds uitligt..

waar wij 's ochjtends vroeg de teams ontvangen

waar wij 's ochjtends vroeg de teams ontvangen

aankomst team hoogvliegers

aankomst team hoogvliegers

teams elkaar direct support bieden.

teams elkaar direct support bieden.

aankomst na lange rit.

aankomst na lange rit.

de mannen

de mannen

trondheim
team berekoud 1 en 2 op pad voor de punten.

team berekoud 1 en 2 op pad voor de punten.

De avond wordt afgesloten met een heerlijk diner...We blijven natuurlijk wakker tot de laatste  binnen zijn, en dat duurt nog even. Maar uiteindelijk ligt hebben we weer iedereen samen op de plek van bestemming.. om de volgende dag weer verder te gaan...

Maandag: Op volle kracht vooruit. Luleå

vertrek richting Luleå

vertrek richting Luleå

Het is al vroeg wanneer de eerste teams vertrekken. klokslag 7 uur gaan de eerste weg.. Auto 44, de organisatie auto heeft nog even de supervisie nodig van Piet en consorten voordat we kunnen vertrekken. ( en daar mogen natuurlijk foto's van gemaakt worden...Verstand van je auto is geen overbodige luxe op deze tocht. Gelukkig kunnen we op deze monteurs vertrouwen. Vandaag mag ik ook meerijden met nummer 44. Mijn team van vandaag bestaat uit Piet, Ton en Rob,  camera en laptop.

Waar ik dacht misschien nog even een uurtje slaap te kunnen pakken na 3 uur slaap, kom ik bedrogen uit. De omgeving met zijn witte contouren te mooi, de sfeer in de auto te gezellig en er liggen nog een aantal plaatjes te wachten die bewerkt mogen worden en doorgestuurd worden naar de back office.

Piet in de auto

Piet kruipt in de auto

Ton en Piet topsleutelteam.

Ton en Piet topsleutelteam.

Nieuwe carriere Rob.

Nieuwe carriere Rob.

Rond 12.30 kunnen ook wij de route vervolgen..En er is niet voor niets een fotograaf aan boord... geposeerd moet er worden.

on the road again

on the road again

een snelle tussenstop.. nog een aantal kilometers te gaan...

een snelle tussenstop.. nog een aantal kilometers te gaan...

Blij wanneer je om 19 uur toch besluit even te eten in een Noors veredelde patatzaak. Het was tevens de laatst gevonden eettent voordat we het hotel om 1.45 bereikte. Ik begrijp nu waar de sprookjes over bostrollen en dergelijke vandaan komen in het Noorse... Om 16 uur is het hier donker... de bomen hangend van bevroren rijp en sneeuw nemen de vorman aan van trollen met lange kronkelige armen en grijpgragige vingers. De auto voelt veilig warm en vertrouwd. Beladen met eten, snoep warmte gezelligheid en de nodige stopcontacten voor het bereik met de buitenwereld...

nacht in Noorwegen
nights in white snow

nights in white snow

Dinsdag Fundag.

DE dag waar iedereen naar uitkijkt, ravotten in de sneeuw voor volwassenen. Vandaag mocht ik weer mee met Piet en consorten. Maar eerst wachtte ons een mooie taak. De servicebus lag van de weg.. Waar een auto sterk kan zijn.. en teams elkaar nooit in de steek laten.

sneeuwhappen.

sneeuwhappen.

De ANWB van team Superseven is altijd in de buurt.

De ANWB van team Superseven is altijd in de buurt.

De organisatie steekt de handen meer dan eens uit de mouwen...

De organisatie steekt de handen meer dan eens uit de mouwen...

pure mankracht...

pure mankracht...

Sneeuwhonden, karten, ijsglijden, snowscooters.. waar stoere mannen en vrouwen, in kleine jongetjes/meisjes veranderen met een gelukzalige blik in de ogen... Schoolreisje voor wolwassenen.. Ploeterend door meer dan kniehoge sneeuwstapels... glijdend over het ijs, en meerijdend met auo's en slee kon mijn camera zich uitleven...

Ons onderkomen voor vandaag, ons eethuisje...

Ons onderkomen voor vandaag, ons eethuisje...

lipcursus op een bevroren meer.

lipcursus op een bevroren meer.

icekarten

icekarten

Ook deze lopen weleens van de weg..

Ook deze lopen weleens van de weg..

snowscooters

snowscooters

me and my dog

me and my dog

me and my dog

me and my dog

oommate, te gezellig

oommate, te gezellig

ondergaande zon

ondergaande zon

de hondesledes op pad

de hondesledes op pad

ondeslede... van schemering bij vertrek tot nacht bij aankomst.. 

ondeslede... van schemering bij vertrek tot nacht bij aankomst.. 

n dan is het tijd om te vertrekken voor ons diner... maar zoals het Navigate North betaamt, moet er eerst nog een auto uit de sneeuw getrokken worden...

landschap by night
clariton hotel

og een laatste drankje in de hotel bar, Clariton Hotel, en dan spullen inpakken voor weer een vroege dag op pad....

Woensdag op weg naar: Tromsø

   Na  4 uur slaap weer fris en fruith op weg naar de volgende etappe. Vandaag mocht ik meerijden met team servicewagen. Ook vandaag geen tijd om te lapen. Gezelligheid, een koffie/theecorner nast me op de achterbank, laptop op schoot om al de beelden van de dag ervoor te be en verwerken.. En genieten van wederom een witte schoonheid. Maar dat was niet alles, Vandaag reden we achter de media wagen aan, zodat we verschillende auto's konden laten stoppen voor een reportage. 

  Vnadaag had ik ook een andere fotowens.. Mijn jurk die overal mee naar toe gaat voor een fotoreportage moest ook hier op de foto gezet worden.. Er was 1 team waarvan de auto opviel vanwege de knalrode kleur en cabriotype... Toeval bestaat niet, en aangeland op de ppolcirkel kwam team 25. Team IBK Koudetechniek langs... Hier moest ik natuurlijk gebruik van maken. Na de reportage van de mannen en hun auto, mocht ik ook met de rode cabrio poseren.. Wat een topteam. De auto werd precies zo neergezet als ik wilde, De mannen van de servicewagen boden perfecte assistentie en het camerateam bediende de camera precies zoals ik wilde. De instructies kwamen misschien wat mider vriendelijk over, maar na een kwartier half naakt bij -10 graden maakt de lach tot een grimas ;))

  de jurk op de poolcirkel
  iki op de pplcirkel
  wit kant poolcirkel
  iki in de sneeuw
  iki in de sneeuw

  Na een 20 minuten kou lijden, paarse benen, een grimasgrijns werd het tijd om op te warmen.. De mannen van de servicewagen waren super! Mijn snowboots inmiddels volgelopen met bevrren sneeuw werden vervangen door hun laarzen, stoelverwarming aan, kopje thee erbij... top! en we gaan weer voor de volgende reportages!

  Yopmannen van de servicewagen!
  behind the scenes
  team IBK koudetechnieken

  team IBK koudetechnieken

  camerateam aan het werk
  eland op de weg
  finland

  De route volgde via Finland naar het Noorse Tromso. Daar aangekomen wachtten ons weer een heerlijk diner en een vroeg bedje.. klokslag 6 uur stond t vertrek weer gepland....

  Donderdag etappe richting Arvidsjaur

  Vandaag weer vroeg op. Om 6 uur paraat. Het media team en ik stonden al klaar op de locatie waar de rijders heen verwezen werden. Hiermoesten ze hun vervolg coordinaten vinden. Verstopt in blikjes levert inventieve oplossingen.... 

  met de coordinaten op zak vertrekt iedereen naar de laatste plek voor thuis. Wederom zit ik bij Pieyt en consorten in de auto en we rijden een fantastische route langs de Noorse kust, langs de Fjorden..

  de speciale tanktechniek...  

  de speciale tanktechniek...

   

  noorwegen
  brug
  brug

   n nu we eindelijk een dag iets minder door hoeven te rijden, is er ook tijd om te poseren.... Hoohgtevrees en gladheid?? Klimmen! :)

   n naast het poseren neemt ook Piet de camera ter hand... :)

   _A5A5712.jpg

   n dan 2,5 uur op de boot.. even een koffie en een groepsfoto...

   verboden toegang??  

   verboden toegang??

    

   En dan ontvangst met Jagermeister.. op tijd om nog iets van het diner mee te krijgen..en een borreltje op het gave avontuur.Morgen vertrekken we iets later.. 9 uur start de eerste..Tijd voor een drankje..

   jagermeister

   De hotels zijn groot en een doolhof.. Gelukkig vond ik op weg naar de kamer mijn roommate.. zodat we samen de weg terug konden vinden... Met als grote verrassing.. Ben &Jeery's ijs... hoewel.. waar bewaar je ijs als het buiten 10 graden vriest? Juist in de koelkast... Het weinig slaap eist zn tol.... Maar genoten van de bijzondere ben&Jerrrrys chocomel;))

   Vrijdag: LaatsteEtappe... Home...

   en relaxt begin van de dag.. ontbijt en het fotograferen van de startende rijders.. wat een mooie locatie zitten we weer..

   Ons mooie doolhof hotel Laponia

   Ons mooie doolhof hotel Laponia

   Op de valreep rode lippenstift meegenomen uit Nederland, Op de valreep gefotografeerd in de Zweedse sneeuw.. Rijders voor een nachtzoen!

   Op de valreep rode lippenstift meegenomen uit Nederland, Op de valreep gefotografeerd in de Zweedse sneeuw.. Rijders voor een nachtzoen!

   _A5A5924.jpg
   indrukwekkend met slijptol, top voor het blikjes debacle van donderdag ;)

   indrukwekkend met slijptol, top voor het blikjes debacle van donderdag ;)

   r werden wat zware suistere figuren gesignaleerd

   r werden wat zware suistere figuren gesignaleerd

   Niks ontziend, probeerde ze of er nog een auto voor het wegrijden lag...

   Niks ontziend, probeerde ze of er nog een auto voor het wegrijden lag...

   e zware jongens...

   e zware jongens...

   et camera team

   et camera team

   dankbaar dat deze winstrijders nog een momentje voor me hadden....;)

   dankbaar dat deze winstrijders nog een momentje voor me hadden....;)

   e laatste auto's weg... het mooie landschap leeg.. Nog een par minuten tijd om de hotel kamer leeg te halen...

   e laatste auto's weg... het mooie landschap leeg.. Nog een par minuten tijd om de hotel kamer leeg te halen...

   n die 5 minuten nog enel een foto van het uitzicht van mijn kamer...

   n die 5 minuten nog enel een foto van het uitzicht van mijn kamer...

   En dan zitten Karin en ik alleen in het hotel... iedereen op pad.. Alleen een drone die ons hoog in een boom nog even vergezelt...Rustig de laatste foto's aan het bewerken.. en dan naar het vliegveld.. Richting stockholm en finally Amsterdam. Om morgen op tijd iedereen weer te kunnen begroeten.... Lapland voor nu ten einde... maar de Navigate North tour nog niet!

   Zaterdag aankomst The Gallery Brummen.

   Klokslag 8 uur staan we voor de deur van Karin en sprinten we naar The Gallery in Brummen om onze mannen en vrouwen te ontvangen. Met dank aan Remko die vandaag onze chauffeur en assistent is . Wat een schitterende locatie heeft Piet bereid gevonden ons te ontvangen. De auto's met de nieuwste snufjes versus de beeldschone auto;s van toen.... Een voor een komen ze binnendruppelen na de lange reis.. Hier wacht een heerlijke brunch om later met zn allen richting boskoop te gaan.

   ons winkeltje
   gele porsche


   _A5A6146.jpg
   _A5A6234.jpg

   Na een mooi onyvangst springen Monique Karin en ik weer bij Remko in de auto om op tijd in Boskoop te zijn. Helaas moet Piet in de noodloop naar Boskoop en gaat hij de finish niet halen. Een grote domper, maar we verzinnen in de auto toch iets waardoor onze mannen er toch een beetje bij zijn...

   Een enthousiast en mooi eprijzen staan te wachten..

   Een enthousiast en mooi eprijzen staan te wachten..

   De mannen komen achter aan rijden om op volgorde te gaan staan...

   De mannen komen achter aan rijden om op volgorde te gaan staan...

   en zo is team 44 er toch bij!

   en zo is team 44 er toch bij!

   en mooie cheque voor Pink Ribbon

   en mooie cheque voor Pink Ribbon

   en mooie cheque voor Dierendal

   en mooie cheque voor Dierendal

   _A5A6942.jpg
   n dan zijn de rijders van Superseven de uitzinnige winnaars!

   n dan zijn de rijders van Superseven de uitzinnige winnaars!

   Langzaam gaat iedereen naar huis,.,, Raar na zn week.... waar weinig geslapen wordt, op adrenaline je zo veel kunt... en waar de eerste teams zich alweer ingeschreven hebben... Op naar volgend jaar! Wat een top ervaring..

    

   Meedoen? Meer foto's informatie? Kijk op:

   http://navigatenorth.nl/